Personal Computer Magazine Nieuws
Wednesday, January 26, 2022
Wat zijn fractals en hoe zien we ze terug in de IT?
Ooit leken fractals niet meer dan een wiskundige curiositeit met een hoog esthetisch gehalte. Maar door de jaren werden er vele praktische toepassingen gevonden en tegenwoordig kan ook de IT niet meer zonder. Aan de hand van Visions of Chaos nemen we een kijkje in de wondere wereld van fractals en aanverwante zaken, want wat zijn fractals eigenlijk?
Sysinternals Suite: Beste hulpprogramma's voor Windows
Ook op een stabiel Windows-systeem loopt er weleens iets fout. Het netwerkverkeer is traag of je hebt de indruk dat er iets verdachts gebeurt, een schijf presteert niet zoals het hoort of achtergrondprocessen zetten een rem op de prestaties. De Sysinternals Suite bestaat uit een collectie hulpprogramma's voor Windows, die uitkomst bieden.
Boekrecensie: De IT girl
De IT-wereld is vooral een mannenwereld. Chantal Schinkels zit er als vrouw middenin en pleit in haar boek ‘De IT girl’ voor talrijke veranderingen die de sector vrouwvriendelijker moeten maken. Een praktisch ingestoken boek met de ervaringen en suggesties van veel IT-vrouwen, inclusief een duidelijke uitleg hoe meer vrouwen de hele IT-wereld vooruit kunnen helpen.
Wat is LoRaWAN? Alles over het veelzijdige IoT-protocol
LoRaWAN is een protocol om draadloze apparaten over de hele wereld met internet te verbinden via een licentievrij spectrum. Een laag verbruik, ver bereik en toegankelijkheid voor doe-het-zelvers zijn sterke troeven van de technologie.
Deze zaken mogen niet ontbreken in een IT-vacaturetekst
Vraag en aanbod in de IT-vacaturemarkt zijn al jaren scheef. Er zijn enorm veel IT’ers nodig: developers, data scientists, security architects, enzovoort, waardoor kandidaten veel keuze hebben. Wil jij met jouw bedrijf opvallen met je IT-vacature om de beste IT-ers aan te trekken? Neem dan de volgende tips in acht.
Alles over hedendaagse encryptiesoorten
Het versleutelen van communicatie blijft behoorlijk controversieel. Ondanks alle weerstand, onder meer vanuit sommige overheden en overheidsdiensten, wordt versleutelde communicatie langzaamaan de standaard. Hoe werkt encryptie eigenlijk en welke encryptiesoorten zijn er nu?
Kopieerbeveiliging omzeilen: Hoe zit dat wettelijk?
Steeds vaker blijkt digitale informatie voorzien te zijn van een slotje: een kopieerbeveiliging. Frustrerend, zeker als je die informatie nodig hebt voor bijvoorbeeld een eigen artikel of video. Je mag van de wet dan een kort stukje overnemen uit zo’n bron, en dan is het raar als die bron dat gewoon niet toestaat. Er zijn op internet allerlei trucs en scripts te vinden die dat kunnen omzeilen, maar mag dat wel?
Linux dualboot naast Windows of het weer terugdraaien
Bezit je voldoende schijfruimte, dan kun je Linux naast Windows draaien op dezelfde computer. Handig om een proefritje met het besturingssysteem te maken, bijvoorbeeld. We leggen uit hoe Linux dualboot werkt en ook hoe je naderhand terugkeert naar de oude installatie met enkel Windows.
AIVA: Maak muziek met hulp van kunstmatige intelligentie
Er wordt al heel wat jaren geëxperimenteerd met software om muziek te genereren, maar de kunstmatige intelligentie achter AIVA is pas het eerste commerciële product dat echt indruk maakt. We gaan ermee aan de slag.
Beste Chromebooks van het moment in elke prijsklasse
Vanwege de aantrekkelijke prijs, het handzame formaat en de vele mogelijkheden zijn Chromebooks gewilde producten. Bekende fabrikanten als Acer, Dell, ASUS, HP en Lenovo hebben dan ook veel compacte laptops met Chrome OS in hun gamma. We stellen er zeven aan je voor, in verschillende prijsklassen. Misschien zit de beste Chromebook voor jou er wel tussen.
Hoe is het tegenwoordig met 4chan-oprichter Chris Poole?
De aanleiding voor dit stukje is het feit dat Chris Poole is vertrokken bij Google. Hij had daar dan ook niets te zoeken. Maar eerst terug naar hoe het begon. Christopher Poole richtte in 2003 het online forum 4chan op - weet je nog? Hij was toen 15 (!) jaar oud. Hoe verliep zijn carrière daarna?
Pinetime review: Smartwatch voor knutselaars
Pine64 is bekend van zijn telefoon PinePhone, tablet PineTab en laptop PineBook Pro, maar nu heeft het bedrijf ook een smartwatch uitgebracht. Het apparaatje heeft al een actieve ontwikkelaarscommunity en daardoor heb je veel keuzevrijheid wat betreft firmware en apps. Tijd voor een Pinetime review!
Welke IT-baan is het meest toekomstbestendig?
IT-banen hebben de toekomst. Dat is echter nogal een breed begrip, waarin de ene baan aanzienlijk meer wordt gevraagd dan de andere. Het is op dit moment een kandidatenmarkt, dus als IT’er heb je de werkgevers voor het uitzoeken. Welke IT-baan is het meest toekomstbestendig? Naar de banen in dit artikel is veel vraag, nu maar ook later.
Hoe veilig is Oppo? We beoordelen het privacybeleid
Oppo lanceerde in maart 2020 de eerste 5G-telefoon in Nederland. De Chinese smartphonemaker is in Europa niet zo bekend, maar dat zou weleens kunnen veranderen. De fabrikant heeft namelijk de ambitie om ook in Europa leidend te worden. Kortom, een nieuwe speler om rekening mee te houden. Daarom een blik op het privacybeleid van dit merk. Hoe veilig is Oppo te gebruiken?
De huidige trends op gebied van muziek streaming
Bijna iedereen streamt audio via Spotify, Apple Music, Deezer of een andere online muziekdienst. Vanwege de relatief hoge concurrentie zijn er op de achtergrond in streamingland vrijwel continu ontwikkelingen gaande. Zo overweegt Spotify om een budget-abonnement in te voeren, terwijl steeds meer aanbieders heil zien in het leveren van lossless- of zelfs hi-res-streams. Een update over de actuele ontwikkelingen rondom audiostreaming.
De beste draadloze bewakingscamera's voor buiten
Op zoek naar de beste draadloze bewakingscamera's voor buiten? We hebben zes exemplaren getest die geschikt zijn voor buitengebruik in weer, wind, tropische dagen, sneeuw en bij extreme kou. Sommige zijn ook binnen inzetbaar. Hoe goed functioneren ze?
De technologie achter deepfake en synthetische media
Je eigen gezicht op een filmpersonage plakken is geestig en vrij onschuldig, een politicus iets laten zeggen wat hij of zij nooit gezegd heeft is al van een andere orde. We hebben het uiteraard over deepfakes. Hoe werkt de technologie achter synthetische media?
Dit weten we al over de Samsung Galaxy S22-serie
De populaire Samsung Galaxy S21-reeks wordt binnenkort opgevolgd door de Galaxy S22-serie. Wat gaat die smartphones anders maken, hoe duur worden ze en wanneer komen ze uit? We zetten de laatste Samsung Galaxy S22 geruchten onder elkaar.
Copyright © 2011-2017 PC Dokter Utrecht. Alle rechten voorbehouden. 
Voorwaarden Privacyverklaring Klachtenregeling